Хаджи Марковата къща за гости - Дряново


Хаджи Марковата къща за гости - Дряново
Област: Габрово
Дестинация: Около Велико Търново
Населено място: Дряново
Карта: Виж картата
Любими обекти: Добави в любими
``
Капацитет Спални Бани Цена на вечер от
11 6 4 350 лв.

За обекта

Хаджи Марковата къща за гости е разположена в центъра на китното Балканско градче Дряново и е категоризирана с три звезди. Дряново се намира почти на географския център на България, на 20 км от Габрово и Велико Търново и на 200 км от Варна и София.

Представяме Ви ремонтирана чорбаджийска къща с над сто годишна история. Тя се състои от две части: градска къща от началото на 20 век на два етажа и вътрешен двор с допълнителни пристройки, ремонтирани в "приказен" стил.

Капацитетът за настаняване е до 11 възрастни в пет двойни стаи и едно самостоятелно студио. В студиото и част от стаите има и допълнителни легла за до 4 деца.

Студио Дряново се намира във вътрешния двор на къщата и е абсолютно независимо от другите помещения. Включва две свързани помещения с двойна спалня във „Рустик“ стил, двуетажно детско легло и самостоятелна баня и тоалетна (в студиото няма климатик).

На втория етаж на на къщата предлагаме на Вашето внимание и удобство 5 самостоятелни климатизирани стаи, всяка със собствен стил и комфорт. Стаите ползват две общи бани и тоалетни, разположени на етажа:

Стая Брюксел – слънчева и южна, разполага с голяма спалня с ел. моторни механизми и дистанционно управление за повдигане на матраците в удобна за Вас поза, което ще направи почивката Ви незабравима. За удобство на семейство с малко дете има и напълно обзаведено детско креватче, както и скрин за преповиване. Автентични мебели, изработени от дърво.

Стая София – с южно изложение и гледка към Балкана. Стаята разполага с две самостоятелни метални легла в реставриран вид, оборудвани за по-голямо удобство със съвременни матраци. Автентични мебели, изработени от дърво.

Стая Париж – с гледка към вътрешния тих двор. Стаята е с реставрирани големи единични легла в бяло и златно. Автентични мебели. В стаята има допълнително детско легло за удобство на всеки член на семейството.

Стая Копенхаген – скандинавско удобство и стил. Уютна малка стая с две легла от най-висок клас, снабдени с ел. моторни механизми и дистанционно управление за повдигане на матраците в удобна за Вас поза. Изчистен стил и в същото време - удобство за Вашата почивка.

Стая Икономична – малка вътрешна стая без прозорци с едно легло персони и половина, маси, телевизор и други удобства.

На целия първи етаж на къщата е оформено общо помещение за хранене и развлечение. Обособени са няколко къта за удобство на почиващите.

Кухненският бокс е оборудван с всички необходими елекроуреди за приготвяне на домашна храна, кафе машина, хладилник, всякаква помощна посуда като чаши, прибори и чинии за хранене.

Трапезарията е с размер, който позволява свободното хранене и забавление на много повече от 12 възрастни. Има електрическа камина, отделен кът за кафе, обзаведен с автентични 100-годишни мебели, както и отделен кът за тихи игри, които сме предоставили за забавление на големи и малки.

Допълнителни удобства са голяма плазма и музикална уредба-карaоке за песни и танци на компанията. Помещението е голямо и позволява танци на воля. На нивото има тоалетна с баня.

Къщата разполага с външно барбекю-пещ, оформен кът за хранене на открито към него за 12 възрастни. Просторната тераса под сянката на стар асмалък е подходяща, както за забавление на децата, така и за сутрешно кафе с панорамен изглед. На разположение са и допълнителни атракции като: водопад, златната рибка, горски дух, баба Яга и духът от лампата на Аладин.

Хаджи Марковата къща за гости има обособена зона за релакс. На разположение на гостите са сауна с четири седящи места и джакузи с четири седящи места, разположени в помещения с оригинален дизайн. Общият им капацитет за едновременно ползване е за не повече от 6 човека. Деца до 12 години задължително се придружават от родителите си! За ползването на Зона за релакс е необходима предварителна заявка.

Няколко десетки крачки делят къщата от градски паркинг, паркове, пешеходна зона, заведения за хранене и развлечения и градски басейн.

Заповядайте!

Комфорт и удобства

На разположение на гостите са сауна с четири седящи места и джакузи с четири седящи места, разположени в помещения с оригинален дизайн.

 • Вътрешни удобства
 • Външни удобства
 • В района
 • Услуги

Спални и бани

 • Самостоятелно Студио Дряново (двама възрастни и 2 деца до 14 г.):
  - 2 Двойни преходни стаи:
             -  със спалня;
             -  с двуетажно детско легло;
  - 1 Санитарен възел с баня и тоалетна.
 • Стая Брюксел (двама възрастни и 1 дете до 6 г.) - с голяма спалня и 1 детско легло.
 • Стая София (за двама) - с 2 единични легла.
 • Стая Париж (двама възрастни и 1 дете до 4 г.) - с 2 единични легла и 1 детско легло.
 • Стая Копенхаген (за двама) - с 2 единични легла.
 • Стая Икономична (за един или двама) - с легло персон и половина.
 • Петте стаи ползват две общи бани и тоалетни, разположени на Етаж 2.
 • 1 Санитарен възел с баня и тоалетна към общото помещениена Етаж 1.

Цени

Изберете дати, за да проверите цените


Условия на обекта

 • Настаняване от: 14:00 ч.
 • Напускане до: 12:00 ч.
 • Бележка: Къщата се отдава при минимален престой 2 нощувки.
 • Бележка: За ползване на Зона за релакс е необходима предварителна заявка.
 • Бележка: При наемане на цялата къща за 2 и повече нощувки, ползване на релакс зона от 14 ч. до 18 ч. е включено в цената за нощувка.
 • Бележка: Общ капацитет за ползване на сауна и джакузи - не повече от 6 човека едновременно. Деца до 12 години задължително се придружават от родителите си!
 • Бележка: Ползване на сауна и джакузи до 6 човека - 30 лв. за 1 час; 50 лв. за 2 часа.
 • Бележка: В къщата не се допускат домашни любимци.
 • Бележка: Посочените цени не включват официални и регионални празници. За повече информация, моля изпратете запитване или се обадете на посочените телефони.
 • Бележка: Регистрация на гостите става само след лично представяне на документ за самоличност.
 • Заплащане: Нощувките, съгласно направените резервации, се заплащат предварително по банков път, като след постъпване на сумата по резервацията, при поискване, гостите получават оригинална данъчна фактура при настаняване. Плащания в брой по време на престоя в „Хаджи Марковата Къща за Гости“ не се приемат. Не се допуска настаняване в къщата, ако не е заплатена цялата сума по резервацията.
 • Анулация на потвърдена и гарантирана резервация: Заплатената от Вас сума не може да бъде възстановена в случай, че анулирате резервацията си.